Ontwerpen.

Vandaag de dag is een tuinontwerp niet simpel een paar lijnen schetsen op een vel papier, maar veel meer dan dat! Tuinontwerp is een uitdagende studie van tuinideeën, van wensen, klimatologische ontwikkelingen, gedegen bodemonderzoek, beplantingen enzovoorts. Onze grootste uitdaging is om niet ons tuinontwerp te maken maar die van u! Daar ligt onze grootste uitdaging waarmee me gelijk aangeven waarin we onderscheidend zijn.

Tuinontwerp.

Een tuin waarin u zich thuis voelt, misschien wel iets van herkenning in vindt,  of nostalgie, futuristisch, of een ideale plaats om in te spelen! Ieder heeft zo zijn eigen idee over de invulling van zijn of haar buitenruimte. Het is aan ons om een tuinontwerp te maken waarin u zich werkelijk thuis voelt!

Een goed tuinontwerp wordt deskundig ontworpen. Heeft u plannen met uw tuin? Laat ons u adviseren. Ieder zijn vak!  Graag geven wij u inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tuinontwerp naar uw wensen.

De fases van uw tuinontwerp

Voorbereiding

Iedere locatie is verschillend en het kan zijn dat bepaalde stappen voor het maken van een tuinontwerp in uw geval niet nodig zijn, maar over het algemeen komen de volgende zaken in de voorbereiding overal aan bod:

– Bodemonderzoek of analyse van de grond.

– Aanwezige beplanting of bestrating

– Afmetingen en hoogten

– Omgevingsanalyse (foto’s van de situatie direct en indirect)

Wensen

Uw wensen zijn heel erg belangrijk bij het maken van een tuinontwerp. Door aan te voelen wat uw wensen zijn en goed te luisteren nemen we aspecten zoals budget, functie van de tuin, accessoires etc. mee in ons concept.

Structuur- en Beplantingsplan

Met de structuur bedoelen we waar bepaalde functies terugkomen in uw tuin. Te denken valt aan het plaatsen van een berging, waar het terras komt, de borders enzovoorts. Vervolgens komt de detaillering aan bod. Het bepalen van de beplanting in het tuinontwerp is een ontzettend belangrijk onderdeel. Voor ons is het een uitdaging om de tuin ieder jaar verder te zien ontwikkelen. In het plan maken we als het ware een meerjarenplan. Waar we zoal rekening mee houden is:

– Kleur- en bloeitijd

– Ligging van de tuin

– Budget

– Accesoires in de tuin

Uiteindelijk presenteren we graag ons tuinontwerp wat aansluit bij uw wensen. Bij oplevering van iedere tuin ontvangt u van ons informatie, zodat u exact weet welke verzorging uw tuin vraagt.

Wilt u ook een tuinontwerp op maat?

Neem dan direct contact op via:

tekening tuinontwerp emaus tuinaanleg en onderhoud